Telefon: (+45) 70 200 215

Brug data fra forbrugernes fjernvarme units til at forbedre service og drift – spar penge og udnyt ressourcerne bedre.

Udfordringen

Fysiske kundebesøg kan være ressourcekrævende – samtidigt kan det være svært at leverer en service overfor kunderne, på et tilfredsstillende niveau. Uden tilgængelige data er man nødt til fysisk at skulle ud til den enkelte installation og aflæse indstillinger og værdier i den enkelte controller på fjernvarmeuniten hos fjernvarmekunden.

Løsningen

M2M Nordic leverer routere, der kobles sammen med controlleren på den enkelte fjernvarme unit – eneste krav er at der på controlleren er en Ethernet port. Routeren tilsluttes controlleren via Ethernet porten, forsynes med et SIM-kort, en antenne og der sættes strøm til. Herefter kan de data, som controlleren stiller til rådighed benyttes til analyser, rådgivning etc.

Routeren sikrer forbindelse, via det mobile netværk:

Med en router, som f.eks. R1510Lite eller R2010 fra M2M Nordic, koblet til controlleren kan alle relevante data, sendes direkte fra fjernvarmeuniten til en back-end server. Enten i en cloud løsning (hostet) eller direkte til jeres egen server (on premise). Fra serveren er det muligt, via et API, at integrerer data i SCADA eller at anvende dem til analyseformål i et 3. partssystem. Routeren sender data via de mobile netværk (5G/4G/2G) og kan tilsluttes eksterne antenner eller der kan monteres antenner direkte på routeren. Alt efter valg af router er der mulighed for en række tilslutningsmuligheder – herunder flere Ethernet porte (LAN+WAN), RS232, RS485 og digitale input (DI) og digitale outputs (DO).

Alle routere kan monteres på grundplade eller på DIN-skinne via et løst beslag og leveres i industriel udførelse og til brug i temperaturer fra ÷35 – +75°C.

fjernvarmeunit

Routerne opfylder alle de sikkerhedsmæssige behov:

M2M Nordic levere kvalitetsroutere fra flere af verdens førende leverandører og kan derfor imødekomme langt de fleste krav og behov – fælles for alle leverandørerne er at de leverer kvalitetsprodukter med op til 5 års garanti og som opfylder de gængse sikkerhedsstandarder og kan konfigureres så der opnås den bedst mulige Cyber-sikkerhed – bl.a. kan der, uden begrænsninger, vælges brugernavn og adgangskode, der er mulighed for faste IP-adresser så det kun er controlleren og en evt. service PC’er der kan få adgang, der kan sættes alarmer for overforbrug o.a.

Routerne kan styres og vedligeholdes via et device management systemet – som eks. Robustel Cloud Management System.

Vi leverer selvfølgelig også det tilbehør der er behov for, i form af antenner, kabler, strømforsyninger, switche og også gerne i en færdig kapsling, inkl. DIN-skinne og med plads til evt. 3. partsudstyr, som PLCer, RTUer eller lignende.

Produkter vi anbefaler

Kontakt mig for en snak

Jeg kan hjælpe med følgende emner indenfor løsninger til fjernvarme sektoren:

  • Konkrete forslag til en helhedsorienteret, sikker og optimeret kommunikationsløsning.
  • Aktuelle cases på allerede etablerede løsninger.
  • Kvalificerer sparring i forhold til valg af SIM-kort løsninger.
  • Sammensætning af kundetilpassede løsninger.
  • ” One stop shopping” og hurtig levering fra vores danske lager.
  • Konkurrencedygtige priser.