Telefon: (+45) 70 200 215

Hjælp den grønne omstilling på vej, med bedre overvågning af belastningerne i el-distributionsnettet.

Udfordringen

Implementeringen af den grønne omstilling øger i disse år presset på el-distributionsnettet – installationen af solceller, varmepumper, elbiler og batterier direkte på forbrugernes installation, udfordre belastningerne i distributionsnettet.

Løsningen

M2M Nordic leverer routere, der kobles sammen med en RTUerne (Remote Terminal Unit) og leverer data direkte til SCADA-systemet eller til en server til brug for analyser. Det giver mulighed for at reagerer proaktivt i forhold til at minimerer afbrydelser, uhensigtsmæssige overbelastninger og compliance i forhold til f.eks. ikke leveret energi (ILE) jf. Bekendtgørelsen om indtægtsrammer for elnetselskaberne – Link til Green Power Denmark – bekendtgørelsen.

Routeren sikrer forbindelse, via det mobile netværk:

Med en router, som f.eks. R3000Lite, fra M2M Nordic koblet til RTU’en kan alle relevante data, sendes direkte fra distributionsnettet til en back-end server. Enten i en cloud løsning (hostet) eller direkte til jeres egen server (on premise). Fra serveren er det muligt, via et API, at integrerer data i SCADA eller at anvende dem til analyseformål i et 3. partssystem. Routeren sender data via de mobile netværk (5G/4G/2G) og kan tilsluttes eksterne antenner eller der kan monteres antenner direkte på routeren. Der er i routeren mulighed for en række tilslutningsmuligheder – herunder USB 3.0, op til 4 x Ethernet samt RS232, RS485 og digitale input (DI) og digitale outputs (DO).

Alle routere kan monteres på grundplade eller på DIN-skinne via et løst beslag og leveres i robust industriel udførelse og til brug i temperaturer fra ÷40 – +70°C.

Robustel R3000Lite
MIDGE 2 Midge 3

Routerne opfylder alle de sikkerhedsmæssige behov:

M2M Nordic levere kvalitetsroutere fra flere af verdens førende leverandører og kan derfor imødekomme langt de fleste krav og behov – fælles for alle leverandørerne er at de leverer kvalitetsprodukter med op til 5 års garanti, der overholder de krævede standarder, som f.eks. IEC 61850, 60870 – 101 og 104, samt IEEE1613 og kan implementeres i enhver applikation.

I forhold til sikkerheden er der mulighed for ”rollebaseret” adgangskontrol i flere niveauer, VP/IPsec, OpenVPN, AAA Protokollen RADIUS, SNMPv3, Firewall og VLAN, hvis der vælges en RACOM Midge router.

Vi leverer også det tilbehør der er behov for, i form af antenner, kabler, strømforsyninger, switche og også gerne i en færdig kapsling, inkl. DIN-skinne og med plads til evt. 3. partsudstyr, som PLCer, RTUer eller lignende.

Produkter vi anbefaler

Kontakt mig for en snak

Jeg kan hjælpe med følgende emner indenfor løsninger til el-distributionsnettet:

  • Konkrete forslag til en helhedsorienteret, sikker og optimeret kommunikationsløsning.
  • Aktuelle cases på allerede etablerede løsninger.
  • Kvalificerer sparring i forhold til valg af SIM-kort løsninger.
  • Sammensætning af kundetilpassede løsninger.
  • ” One stop shopping” og hurtig levering fra vores danske lager.
  • Konkurrencedygtige priser.