Telefon: (+45) 70 200 215

Hjælp den grønne omstilling på vej, med bedre overvågning af belastningerne i el-distributionsnettet.

Udfordringen

Implementeringen af den grønne omstilling øger i disse år presset på el-distributionsnettet – installationen af solceller, varmepumper, elbiler og batterier direkte på forbrugernes installation, udfordre belastningerne i distributionsnettet.

Løsningen

M2M Nordic leverer routere, der kobles sammen med en RTUerne (Remote Terminal Unit) og leverer data direkte til SCADA-systemet eller til en server til brug for analyser. Det giver mulighed for at reagerer proaktivt i forhold til at minimerer afbrydelser, uhensigtsmæssige overbelastninger og compliance i forhold til f.eks. ikke leveret energi (ILE) jf. Bekendtgørelsen om indtægtsrammer for elnetselskaberne – Link til Green Power Denmark – bekendtgørelsen.

Routeren sikrer forbindelse, via det mobile netværk:

Med en router, som f.eks. R3000Lite, fra M2M Nordic koblet til RTU’en kan alle relevante data, sendes direkte fra distributionsnettet til en back-end server. Enten i en cloud løsning (hostet) eller direkte til jeres egen server (on premise). Fra serveren er det muligt, via et API, at integrerer data i SCADA eller at anvende dem til analyseformål i et 3. partssystem. Routeren sender data via de mobile netværk (5G/4G/2G) og kan tilsluttes eksterne antenner eller der kan monteres antenner direkte på routeren. Der er i routeren mulighed for en række tilslutningsmuligheder – herunder USB 3.0, op til 4 x Ethernet samt RS232, RS485 og digitale input (DI) og digitale outputs (DO).

Alle routere kan monteres på grundplade eller på DIN-skinne via et løst beslag og leveres i robust industriel udførelse og til brug i temperaturer fra ÷40 – +70°C.

Robustel R3000Lite
MIDGE 2 Midge 3

Routerne opfylder alle de sikkerhedsmæssige behov:

M2M Nordic levere kvalitetsroutere fra flere af verdens førende leverandører og kan derfor imødekomme langt de fleste krav og behov – fælles for alle leverandørerne er at de leverer kvalitetsprodukter med op til 5 års garanti, der overholder de krævede standarder, som f.eks. IEC 61850, 60870 – 101 og 104, samt IEEE1613 og kan implementeres i enhver applikation.

I forhold til sikkerheden er der mulighed for ”rollebaseret” adgangskontrol i flere niveauer, VP/IPsec, OpenVPN, AAA Protokollen RADIUS, SNMPv3, Firewall og VLAN, hvis der vælges en RACOM Midge router.

Vi leverer også det tilbehør der er behov for, i form af antenner, kabler, strømforsyninger, switche og også gerne i en færdig kapsling, inkl. DIN-skinne og med plads til evt. 3. partsudstyr, som PLCer, RTUer eller lignende.

Kontakt mig for en snak

Jeg kan hjælpe med følgende emner indenfor løsninger til el-distributionsnettet:

  • Konkrete forslag til en helhedsorienteret, sikker og optimeret kommunikationsløsning.
  • Aktuelle cases på allerede etablerede løsninger.
  • Kvalificerer sparring i forhold til valg af SIM-kort løsninger.
  • Sammensætning af kundetilpassede løsninger.
  • ” One stop shopping” og hurtig levering fra vores danske lager.
  • Konkurrencedygtige priser.