Telefon: (+45) 70 200 215

Cibicom leverer landsdækkende fleksibelt LoRaWan netværk…

I M2M Nordic går vi efter at levere produkter og ydelser af høj kvalitet, der møder vores kunders behov og er med til at skabe værdi for kunden og i sidste ende deres kunder. I denne case beskriver vi en løsning, der understøtter udviklingen af de smarte teknologier, som IoT, M2M og Smart City og samler trådløst data op i hele Danmark.

Cibicom er en uafhængig netværksoperatør og Internet Service Provider (ISP), der tilbyder professionel rådgivning til design og konceptudvikling af kommunikationsløsninger, dækningsberegninger og udrulningsplaner. Vores organisation understøtter missionskritisk drift, service samt installation i master og bygninger. Vi tilbyder en bred vifte af kommunikationsteknologier over fiber, LTE450, LoRaWAN, 4G og radiokæde. For at understøtte disse løsninger, har vi vores egen landsdækkende serviceorganisation, og vi overvåger alle installationer – egne så vel som kunders – i vores døgnbemandede Network Operations Center (NOC), hvilket giver os mulighed for at tage det fulde ansvar fra installation til drift og vedligeholdelse.

Udfordringen:

Cibicom etablerer og udvider løbende et landsdækkende flekesibelt LoRaWan netværk. Et LoRa-netværk består af fire komponenter – devices, gateways, Cibicoms Server og brugerens applikation i skyen eller eget datacenter. Cibicom søgte en dansk leverandør af kvalitetsgateways, der kunne levere support og hjælpe i dialogen med producenterne. Kvaliteten af de anvendte gateways har stor betydning, når udstyret skal placeres på svært tilgængelige lokationer, f.eks. i toppen af en mast eller på 3. parts ejendom, men særlig vigtigt for at kunne understøtte de kritiske løsninger Cibicom leverer til deres kunder.

Løsningen:

Cibicom valgte – efter at have afdækket markedet for LoRaWAN-gateways – at implementere løsninger fra flere leverandører, herunder en løsning fra M2M Nordic. Løsningen består R3000 LoRa-gateway fra Robustel indpakket i en IP67-kapsling placeret ude i terrænet. Valget faldt på netop denne løsning, da gatewayen fra Robustel kom med LTE450-modul, der gjorde det muligt for Cibicom at anvende deres missions kritiske LTE-netværk med >24 timers nødstrømskapabilitet til backhaul. Foruden gateway indeholder indkapslingen også strømforsyning og antennetilslutning til både LTE450 og LoRa 868 MHz, alt sammen leveret af vores leverandør Robustel.

Cibicom kan med løsningen hjemtage driftsdata fra alle mulige type af LoRa-enheder såsom målere, gadebelysning og sensorer. Data der opsamles ude i terrænet via LoRa-gatewayen R3000 sendes til Cibicoms server-systemer via deres eget LTE 450 MHz netværk og herfra videre til brugernes back-end systemer eller 3. parts platforme.

Cibicom Lynetten

Implementeringen:

I M2M Nordic arbejder vi tæt sammen med vores kunder, som her er Cibicoms tekniske medarbejdere – det er typisk dialogen om valg af det endelige produkt og valg af tilbehør, som antenner, strømforsyning, men også i høj grad råd og vejledning i forhold til konfiguration.

Resultatet:

Cibicom har i dag et landsdækkende LoRaWAN-netværk og tilbyder komplette IoT-løsninger til erhvervsvirksomheder i Danmark. Det giver mulighed for, at virksomheder kan tilbyde services til deres kunder og samarbejdspartnere, der baserer sig på data fra sensorer, bygninger eller køretøjer – det kunne være indenfor forsikring, landbrug, building management, transport og logistik, sporing af aktiver, energi og forsyning, men også produktion.

Torben Larsen, Cibicom:

”Det har været meget tilfredsstillende at arbejde sammen med M2M Nordic – der har selvfølgelig været udfordringer undervejs, som der altid er i forbindelse med projekter med høj kompleksitet. Vi har dog nydt godt af, at M2M Nordic hele tiden har varetaget dialogen med Robustel, der producerer den anvendte gateway” – siger Torben Larsen, IoT Solution Architect ved Cibicom.

Afsluttende tanker:

Denne kundecase illustrerer tydeligt, hvordan M2M Nordic ikke kun leverede en hardware komponent. Men byder ind på den samlede løsning med al vores viden og know how – vi står altid til rådighed med alle vores kompetencer, så vi sammen med vores kunder, implementerer de rigtige løsninger til gavn for alle de involverede – siger Jesper Ravnsbjerg, partner i M2M Nordic.

Kontakt os i dag for at finde ud af, hvordan M2M Nordic kan hjælpe dig med at opnå lignende succes med kommunikationsløsninger, baseret på de mobile teknologier.

Produkter vi anbefaler

Se vores video (engelsk) om de mange fordele ved Robustel LG3000 LoRaWAN router

Kontakt mig for en snak

Jeg kan hjælpe med følgende emner indenfor løsninger til etablering af private netværk:

  • Aktuelle cases på allerede etablerede løsninger.
  • Sammensætning af kundespecifikke løsninger.
  • Valg af delkomponenter til en komplet løsning.
  • Brugervenlig platform – Device Management Platform.
  • Kvalificeret sparring i forhold til valg af SIM-kort løsninger.
  • Konkurrencedygtige priser.