Telefon: (+45) 70 200 215

Kunde case – iLOQ & Wireless logic nordic & M2M Nordic

 


Problemet: Håndtering af nøgler til håndværkere og til- og fraflyttere krævede alt for store administrative ressourcer

Ejendomsselskabet var godt trætte af at bruge store mængder unødige ressourcer på håndtering af nøgler. Og hver eneste gang, der blev uddelt eller inddrevet nøgler, var proceduren forskellig.

De brugte generelt mange timer på nøglehåndtering. Oven i hatten havde de store problemer med håndværkere, der ikke lod til at overholde deres aftaler. Men de kunne aldrig være helt sikre, da de ikke havde mulighed for at dokumentere,hvorvidt håndværkeren rent faktisk havde været på ejendommen til aftalt tid eller ej.

Løsningen: ILOQ’s intuitive batteriløse låsesystem

Ejendomsselskabet blev præsenteret for tre forskellige løsninger. Her faldt valget meget naturligt på ILOQ S10 systemet. Den nye løsning, ejendomsselskabet har fået, er hurtig, letbetjent og prisrimelig. Den er hurtigt installeret, og så kan den konfigureres med både privat netværk, batteribackup og alarm ved strømafbrydelse.

ILOQ S10 gør det let for ejendomskontoret at administrere udleverede nøgler og rettigheder. Dette kan gøres fra ILOQ-softwaren. Her kan de i løbet af kort tid kan ændre rettighederne på en nøgle. Det betyder, at de kan give en håndværker adgang til en bygning i en begrænset periode. De vil fremover også nemt kunne ændre rettighederne på en beboers nøgle, hvilket er praktisk i forbindelse med fællesrum samt til- og fraflytning.

Det betyder, at ejendomsselskabet ikke skal bekymre sig om bortkomne nøgler, nøglebokse og generel tidsrøvende inddrivelse af nøgler.

Ejendomsselskabet fik en plug-and-play-løsning

Et af de helt centrale elementer i den løsning ejendomsselskabet fik, er, at de nu har mulighed for at opdatere nøglerne i realtid. På hver ejendom er der installeret et online-opdateringspunkt. Det gør det muligt for både administrator og låsesmed at sende nøglerettigheder samt programmeringsopgaver direkte til den enkelte ejendom.

Det er muligt, fordi ILOQ-databasen er Cloud-baseret. Det eneste krav for denne type løsning er, at der skal være en strømforsyning og en Internetforbindelse.

Ejendomsselskabet har således fået en ægte plug-and-play pakkeløsning, som er blevet til i et samspil mellem de forskellige leverandører.

Låsesmeden skal fremover ikke forholde sig til ejendommens Internetløsning

Med en komplet kommunikationsløsning fra M2M Nordic skal en låsesmed kun koncentrere sig om at finde en stikkontakt. Og behøver derfor ikke forholde sig til, hvordan udstyret tilsluttes Internettet. En komplet kommunikationsløsning kan enten være en komplet tavle (som vist på billede) til tilslutning i stikkontakt eller en pakke med routeren og tilbehør til montage på væg eller i en eksisterende kapsling.

Det giver rigtig ofte udfordringer, når en låsesmed skal tilslutte sig en ejendoms eksisterende Internet. Ingen ved, hvem udbyderen er, hvor udstyret er placeret – og om det overhovedet er muligt at tilslutte. Og når det så endelig lykkes, er der aldrig nogen, der husker, at låsesmeden har været der. Og når der skal ændres på udstyret, ender det ofte med uønskede afbrydelser, der kan skabe problemer for alle parter.

Derfor er det en klar fordel for både administrator og låsesmed, at de får deres egen, dedikerede kommunikationsløsning, der kører helt uafhængigt af ejendommens øvrige Internetforbindelser.

Låsesmeden skal fremover ikke forholde sig til ejendommens Internetløsning

Fremover skal en låsesmed kun koncentrere sig om at finde en stikkontakt. Han skal derfor ikke forholde sig til, hvordan udstyret tilsluttes Internettet.

Det giver rigtig ofte udfordringer, når en låsesmed skal tilslutte sig en ejendoms eksisterende Internet. Ingen ved, hvem udbyderen er, hvor udstyret er placeret – og om det overhovedet er muligt at tilslutte. Og når det så endelig lykkes, er der aldrig nogen, der husker, at låsesmeden har været der. Og når der skal ændres på udstyret, ender det ofte med uønskede afbrydelser, der kan skabe problemer for alle parter.

Derfor er det en klar fordel for både administrator og låsesmed, at de får deres egen, dedikerede løsning, der kører helt uafhængigt af ejendommens øvrige Internetforbindelser.

Resultatet: Mindre administration, højere sikkerhed og større fleksibilitet

I dag kan ejendomsselskabet spare en masse tid på håndtering af nøgler. Resultatet er langt mindre administration, højere sikkerhed og helt generelt større fleksibilitet i forhold til håndtering af nøgler.

Fra de indledende samtaler og til selve installering af det nye låsesystem gik der omtrent et halvt år. Det kan virke som lang tid, men til gengæld fik ejendomsselskabet en fuldstændig skræddersyet løsning, hvor der er taget højde for alle deres ønsker. Fra den samlede løsning stod klar, var det et spørgsmål om uger, før de første bygninger var opdateret med det nye låsesystem.

Projektet er blevet til i samarbejde med:

 

Klik på logoerne for at gå til virksomhedernes hjemmeside

Copyright © 2013 Wireless Logic Nordic A/S CVR 30083121. Alle rettigheder forbeholdes. Forbehold for ændringer og trykfejl.

ok