Robustel Egde2Cloud - simpel software til IoT-applikationer

Edge2Cloud (E2C) er en samling af softwareapplikationer, der kan køre i Robustels “RobustOS”-operativsystem for at levere IoT Gateway-funktionalitet på både hardware- og softwareniveau.

I mange år har Robustel skrevet skræddersyede applikationer for at hjælpe med at forbinde ældre industrielle protokoller som f.eks. Modbus og udstyr til applikationsservere i clouden. Robustel E2C er et forsøg på at formalisere sådanne løsninger, hvilket sparer kunderne både tid og omkostninger.

Et af de mest almindelige eksempler på dette er kravet om at flytte Modbus (RTU eller TCP) data fra felten (Edge) til cloud-tjenester som MS Azure og Amazon AWS. Med Robustel’s E2C-software bliver implementeringen af sådanne løsninger nemmere.

Fordele ved at anvende Edge2Cloud applikationer

Tilslutning af industrielle enheder (Modbus/OPC UA/Siemens S7 osv.) til cloud uden den store softwareindsats.

Enkelt at implementere og billig løsning, som kan erstatte en ekstra Embedded PC og reducere plaskrav til styreskab, hvilket vil medfører betydelige omkostningsbesparelser.

MEd E2C i R1520G gateway får du som kunde en globalt certificeret løsning i en og samme gateway – intet behov for regionale versioner.

E2C kører i Robustels R152X lavpris “Lite Industrial”-serie, hvilket giver dig en meget omkostningseffektiv løsning.

E2C tillader at en enkelt gateway kan håndtere flere forskellige industrielle protokoller over en enkelt forbindelse til clouden.

 

Hvordan virker Edge2Cloud?

E2C består af 3 lag software, der kører på en Robustel Gateway.

Figuren overfor beskriver den grundlæggende struktur af E2C med en “Southbound”-app, der er ansvarlig for grænsefladen med industrielle protokoller/sensorer over RS232, RS485, Bluetooth, Ethernet, osv., og en “Northbound”-app, der er ansvarlig for at overføre data til Cloud-tjenester/-protokoller.

Mellem de to “Northbound” og “Southbound” app’s er en “broker”, som håndter de to grænseflader og sikrer transmission til forskellige typer data og destinationer. Brokeren i dette tilfælde må ikke forveksles med en typisk MQTT Broker.

 

Edge2Cloud er tilgængelig som en gratis applikation og kan anvendes i følgende routererouterne
R152X, R211X og R3000-serien.